Olewnik idzie w wege

Zakłady Olewnik to kolejna firma z branży mięsnej, która wchodzi coraz mocniej na rynek produktów wegańskich. Pierwszymi były produkty z linii “Roślinne smaki”: soczewica zapiekana z warzywami i zapiekana kasza jaglana. Potem oferta rozszerzyła sie o wegańskie kiełbaski grillowe w dwóch smakach. W najbliższym czasie firma zamierza wprowadzić “smalec” z fasoli o nazwie Fasolczyk. Ważnym elementem tej linii produktów są przyjazne środowisku opakowania, co dla konsumentów w roślinnych analogów produktów zwierzęcych jest istotnym czynnikiem przy dokonywaniu wyborów zakupowych. Pod kontem zwiększania oferty produktów roślinnych Olewnik rozbudowuje obecnie swój park maszynowy przy wsparciu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Firma posiada również własne uprawy rolne co pozwala realizować przy produkcji zasadę “od pola do stołu”. i może być elementem przewagi konkurencyjnej.




Podoba Ci się ten przepis? Chciałbyś więcej tego typu materiałów?
Wesprzyj to co robię i ciesz się bonusami dla patronów bloga

Kategoria:

Share