Heura w Polsce

Jedna z najpopularniejszych marek “mięsa roślinnego”,katalońska Heura wchodzi do Polski.
Powstała w 2017 roku i reklamująca się hasłem “Foods For Tomorrow” firma jest najszybciej rozwijająca się roślinną marką w Europie. Na początku tego roku dostała dofinansowanie rządowe w ramach programu NEOTEC* Centrum Rozwoju Technologii Przemysłowej.
Heura sprzedaje swoje produkty w 16 krajach na 5 kotynentach: Hiszpanii, Andorze, Portugalii, Francji, Holandii, Wielkiej Brytanii, Belgii, Włoszech, Singapurze, Hongkongu, Wietnamie, Malezji, Egipcie, Kanadzie i Chile a od niedawna również w Polsce.
Można je nazwać nazwać vegan foodem nowej generacji, gdzie nie chodzi już tylko o to by produkt był wegański i smaczny ale też kładzie się większy nacisk na zdrowy i prosty skład, i kwestie ekologiczne. Podstawowe surowce soja i groszek pochodzą ze zrównoważonych upraw, produkty są bogate w białko, błonnik i żelazo, wolne od glutenu i GMO, mają niską zawartość soli i tłuszczu. Są tez fortyfikowane w B12. A na stronie firmy można znaleźć przepisy z wykorzystaniem ich produktów
Firma jest też mocno zaangażowana w działania na rzecz świadomej konsumpcji i praw zwierząt. W Polsce współpracuje z Otwartymi Klatkami, w ramach współpracy cały zysk ze sprzedaży ich produktów w Polsce do 22 maja zostanie przekazany na działania na rzecz praw zwierząt.
Produkty Heura (wege kurczak i wege wołowina) są dostępne w sklepach Frisco, Auchan, Organic Farma Zdrowia i sklepach internetowych Terra Vege, Evegreen




Podoba Ci się ten przepis? Chciałbyś więcej tego typu materiałów?
Wesprzyj to co robię i ciesz się bonusami dla patronów bloga

Kategoria:

Share